Εκδηλώσεις Εργαστηρίου 23 Φεβρουαρίου 2023 Εκτύπωση

Εκδήλωση : «Πόσο έμφυλη είναι η κοινωνική πολιτική;» 15/3/2023, Πάντειο Πανεπιστήμιο

                                                                                            

 

                                        

 

                                                             «Πόσο έμφυλη είναι η κοινωνική πολιτική;»

Πρόσκληση σε εκδήλωση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών (8 Μαρτίου) το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και η Επιστημονική Εταιρεία Κοινωνικής Πολιτικής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του 16ου τεύχους του ηλεκτρονικού περιοδικού Κοινωνική Πολιτική με αφιέρωμα στις  « Έμφυλες προσεγγίσεις της κοινωνικής πολιτικής».  

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται άρθρα για :την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τις συντάξεις, το ολοήμερο σχολείο ,την προστασία των γυναικών με αναπηρία, τις  πολιτικές συμφιλίωσης  εργασίας και οικογένειας στην πανδημία, την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και την ομογονεικότητα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στις 14:00-16:00, στο «Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Λ. Συγγρού 136).

Θα χαιρετίσουν οι :

  • Καθηγήτρια Μαρία Καραμεσίνη, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου, Πρόεδρος ΕΙΦ Παντείου
  • Αναπληρωτής Καθηγητής Χριστόφορος Σκαμνάκης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Πολιτικής

Τα άρθρα του αφιερώματος θα παρουσιάσουν οι:

  • Αγγελική Παπάζογλου, Κοινωνιολόγος-MSc-Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ΓΓΔΟΠΙΦ
  • Αγάπη Κανδυλάκη καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας και Πολυπολιτισμικότητας, Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μέλος της ΕΙΦ ΔΠΘ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους/τις συγγραφείς του αφιερώματος: Μενέλαο Θεοδωρουλάκη, Ματίνα Παπαγιαννοπούλου, Μαρία Παπαχρήστου & Ελένη Νταλάκα

Την συζήτηση θα συντονίσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινωνικής πολιτικής Μαρία Στρατηγάκη, επιμελήτρια του αφιερώματος.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης