Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου συμμετέχει από τον Σεπτέμβριο του 2019 στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος : Active Strategies for Prevention and Handling Sexual Harassment Incidents με συντονιστή φορέα την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης: Erasmus+ Strategic Partnerships Key Action 2 Sector: KA204 – Strategic Partnerships for adult education και λήγει τον Αύγουστο του 2022.
Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Καθ. Γεωργία Πετράκη.
Περισότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου συντονίζει από τον Δεκέμβριο του 2020 το έργο: ProGender: Ψηφιακός Κόμβος για τις Έμφυλες Επιπτώσεις της κρίσης του Covid-19 με επιστημονικά υπέυθυνη την Αν. Καθ. Μαρία Στρατηγάκη.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Διμερών Σχέσεων του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου της περιόδου 2014-2021 (ΧΜ ΕΟΧ 2014– 2021) που υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Περισότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου συμμετείχε από τον Μάρτιο του 2016 στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού προγράμματος : “Universities Supporting Victims of Sexual Violence (USVSV): Training for Sustainable Student Services” με συντονιστή φορέα το Brunel University London. Χρηματοδότηση: Ε.Ε. (JUST /2014/ACTION GRANTS)
Διάρκεια Μάρτιος 2016- Φεβρουάριος 2018
Περισότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου συμμετείχε στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού προγράμματος :“Human Rights as a part of language training to prevent HRV and harmful practices in the communities (HR in Practice)”.
Διάρκεια 24 μήνες (Ιανουάριος 2016-Δεκέμβριος 2018)
Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου συμμετείχε στην υλοποίηση της Πράξης «Ισότητα των Φύλων στο Εργατικό Δυναμικό: Η συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή/ιδιωτική ζωή στις Ελληνικές Βιομηχανίες» που συντονίζει το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού (XΜ) του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) Περιόδου 2009 – 2014.
Στόχος του προγράμματος ήταν η απόκτηση γνώσης, η συλλογή δεδομένων σχετικά με την εθνική κατάσταση της εμπορίας γυναικών με σκοπό την καταναγκαστική εργασία σε τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες οικιακές βοηθούς μέσω ποιοτικών και ποσοτικών μεθόδων έρευνας, χρησιμοποιώντας την προοπτική για την ισότητα των φύλων.
Συντονιστής φορέας ήταν EDEX-Educational Excellence Corporation Limited (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) και οι υπόλοιποι εταίροι ήταν: Mediterranean Institute of Gender Studies, SURT και Women’s information Centre .
Διάρκεια 24 μήνες (Ιούλιος 2013-Ιούνιος 2015)
Χρηματοδότηση: Ε.Ε. (ISEC)
Επιστημονικά Υπέυθυνη: Καθ. Μαρία Καραμεσίνη
Δείτε το φυλλάδιο του προγράμματος με τα ερευνητικά απότελέσματα για την Ελλάδα
Δείτε το βιβλίο με τα συνολικά αποτελέσματα του προγράμματος
Το MIG@NET διερεύνησε τους τρόπους με τους οποίους οι μετανάστες και οι μεταναστευτικές κοινότητες συμμετέχουν στην παραγωγή και στο μετασχηματισμό διεθνικών ψηφιακών δικτύων και την επίδραση των διεθνικών ψηφιακών δικτύων στην κινητικότητα και ενσωμάτωση των μεταναστών/ριών.
Το Ge.M.IC “Gender, Migration and Intercultural Interactions in South-EastEurope and the Mediterranean” (https://gemic-eu.panteion.gr/) είναι διακρατικό ερευνητικό Πρόγραμμα που εντάσσεται στο έβδομο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης .