Νέα & Ανακοινώσεις 30 Οκτωβρίου 2013 Εκτύπωση

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: “ΦΥΛΟ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ”

Οι εμπειρικές έρευνες που παρουσιάζονται στον παρόντα τόμο πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος GeMIC (Gender, Migration and Intercultural Inter action) που διεξήχθη σε άλλες επτά χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Κύπρο, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία, Μακεδονία και Τουρκία) (www.gemic.eu). Το πρόγραμμα εντάχθηκε στο 7ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο για την Έρευνα της Ε.Ε. και υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τα κεφάλαια του συλλογικού τόμου βασίζονται σε πρωτότυπες εμπειρικές έρευνες που διερευνούν τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στο φύλο, τη μετανάστευση και τις διαπολιτισμικές σχέσεις σε έξι θεματικά πεδία: τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την ανάπτυξη της γειτονιάς και τα κινήματα της πόλης, τη συγκρότηση της εθνικής ταυτότητας μέσω του κινηματογράφου, τη βία κατά των γυναικών και την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων, τις θρησκευτικές πρακτικές καθώς επίσης τους μεικτούς γάμους και τις διαεθνικές οικογένειες.

ΕΚΔΟΣΗ: ΝΗΣΟΣ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΛΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Εκδόσεις Νήσος, Σαρρή 14, 10553 Αθήνα/τηλ.φαξ:2103250058/email:info@nissos.gr/www.nissos.gr /Βιβλιοπωλείο: Πεσμαζόγλου 5 (Στοά του βιβλίου)/ τηλ: 2103213583