Νέα & Ανακοινώσεις 21 Φεβρουαρίου 2023 Εκτύπωση

Άρθρο της Καθηγήτριας Μ. Καραμεσίνη :«Από τη συμφιλίωση ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας: η ενσωμάτωση της φροντίδας και του φύλου στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Σας ενημερώνουμε ότι μόλις δημοσιεύτηκε το άρθρο της διευθύντριας του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου, Καθηγήτριας Μαρίας Καραμεσίνη με τίτλο «Από τη συμφιλίωση ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας: η ενσωμάτωση της φροντίδας και του φύλου στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ο σκελετός και οι κεντρικές ιδέες του άρθρου προέρχονται από την ομιλία της συγγραφέως στο πρόγραμμα του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου Progender  . Το άρθρο εκπόνησε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της άδειας στο Παρίσι στο Centre d’ études de l’ emploi et du travail (CEET) όπου και δημοσιεύτηκε.

Karamessini M. (2023), From Work-life Balance Policy to the European Care Strategy: Mainstreaming Care and Gender in the EU Policy Agenda, Document de Travail du Centre d’ études de l’ emploi et du travail (CEET), No 213, Paris: Le CNΑΜ, https://ceet.cnam.fr/publications/documents-de-travail/from-work-life-balance-policy-to-the-european-care-strategy-mainstreaming-care-and-gender-in-the-eu-policy-agenda-1395049.kjsp?RH=1507626749912 “