Εκδηλώσεις Εργαστηρίου 30 Νοεμβρίου 2020 Εκτύπωση

Έμφυλες επιπτώσεις της πανδημίας:Ευρώπη-Ελλάδα-Κύπρος (9/12/2020) Διαδικτυακή συζήτηση

Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου, το Ίδρυμα Προώθησης Ισότητας «ΥΠΑΤΙΑ» και το Gender 5+ σας προσκαλούν σε διαδικτυακή συζήτηση που συνδιοργανώνουν με θέμα «Έμφυλες επιπτώσεις της πανδημίας: Ευρώπη-Ελλάδα-Κύπρος» την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 μεταξύ των ωρών 5.00-7.00 μ.μ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα παρουσιαστούν τα πορίσματα της μελέτης που διεξήγαγε το Gender 5+ με θέμα «Towards a Gendered Recovery in the EU. Women and Equality in the Aftermath of the Covid19 Pandemic» από την συγγραφέα της μελέτης Νέλλη Καμπούρη, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.


Από το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου θα καταθέσει την ελληνική εμπειρία η Γεωργία Πετράκη, καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου.

Από το Ίδρυμα Προώθησης Ισότητας ΥΠΑΤΙΑ θα καταθέσει την κυπριακή εμπειρία η Άννα Πηλαβάκη,εμπειρογνόμωνας σε θέματα Φύλου, Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Παρεμβάσεις από:
Ελλάδα: 1. Αλεξία Τσούνη,μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Σωματείου Γυναικείων Δικαιωμάτων το ΜΩΒ 

και
2. Ιλεάνα Σακκά, υγειονομικό στέλεχος του Ελληνικού Δικτύου για τη Φεμινιστική Απεργία της 8ης Μάρτη

Κύπρο: 1. Σουζάνα Παύλου, Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη Βία στην οικογένεια και
2. Ελίζαμπεθ Κασίνη, Εκτελεστική Διευθύντρια ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Στρατηγάκη Αν.Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και ιδρυτικό μέλος του Gender 5+.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις εκπροσώπων Γυναικείων Οργανώσεων, ΜΚΟ και συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δεν χρειάζεται προεγγραφή,

Δείτε το σύνδεσμο

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/84867898075

Meeting ID: 848 6789 8075 Passcode: 944606


Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης