- Εργαστήριο Σπουδών Φύλου - https://www.genderstudies.panteion.gr -

Έναρξη προγράμματος «ProGender :Ψηφιακός κόμβος για τις έμφυλες επιπτώσεις της κρίσης του COVID -19»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ProGender :Ψηφιακός κόμβος για τις έμφύλες επιπτώσεις της κρίσης του COVID -19» το οποίο συντονίζει το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου και χρηματοδοτείται από το Ταμείο διμερών σχέσεων του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου της περιόδου 2014-2021 (ΧΜ ΕΟΧ 2014 – 2021) [1] πραγματοποίηθηκε στις 21/1/2021 η διαδικτυακή εναρκτηρια συνάντηση των εταίρων. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων καθώς και των φορέων χρηματοδότησης.

Την ομάδα υλοποίησης του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου αποτελούν  η  Αν.Καθ. Μαρία Στρατηγάκη ως επιστημονικά υπεύθυνη, η Δρ. Ν. Καμπούρη, η Υπ. Διδ. Θωμαϊς  Κάββουρα και το μέλος ΕΤΕΠ Βούλα Τουρή.

Συνεργαζόμενοι φορείς είναι:η ΑΜΚΕ «Κολεκτίβα Έρευνας και Εκπαίδευσης» (REC) [2], η ΚΟΙΝΣΕΠ «Στην Πρίζα» [3], το «Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορά (RIKK)» [4] στην Ισλανδία και το «Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (NTNU [5])» στο Trodheim. Για περισσότερα δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ [6]