Εκδηλώσεις Εργαστηρίου 7 Φεβρουαρίου 2021 Εκτύπωση

Διαδικτυακή διάλεξη: “Chaos ruined the children’s sleep, diet and behaviour: Gendered discourses on family life in pandemic times” (15/2/2021)

Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου και το Ινστιτούτο για το Φύλο, την Ισότητα και τη Διαφορά του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας (RIKK) σας προσκαλούν στην πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση του προγράμματος ProGender: A Digital Hub on Gender, the COVID-19 Crisis and its Aftermath με τίτλο “Chaos ruined the children’s sleep, diet and behaviour: Gendered discourses on family life in pandemic times”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15/2/2021 στις 17:00μέσω zoom https://zoom.us/j/94074726962?pwd=NEhDRG1qRGxxRTJsOHVwRTJ5M2lNUT09 (Meeting ID: 940 7472 6962, Passcode: 773250) αναφορικά με την θεματική Φύλο, φροντίδα και εργασία και ταυτόχρονα θα γίνει livestreaming στη σελίδα μας στο Facebook. 

Θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησεις

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης και για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τις επόμενες εκδηλώσεις μας μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook https://www.facebook.com/ProGenderproject και στο Ιnstagram https://www.instagram.com/progenderproject/

Το έργο ProGender συντονίζεται από το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, του Παντείου Πανεπιστημίου .

Στοχεύει στην προώθηση διμερών δραστηριοτήτων μεταξύ Ισλανδίας, Ελλάδας και Νορβηγίας, δημιουργώντας έναν διαδικτυακό κόμβο για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ισότητα των φύλων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδικτυακές διαλέξεις, συζητήσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, μελέτες και την δημιουργία βίντεο, podcast και εκπαιδευτικού υλικού σε 5 θεματικές ενότητες: (α) Φύλο, φροντίδα και εργασία (β) Έμφυλη βία, (γ) Γυναίκες και φύλο στην επιστήμη, (δ) Φύλο και κοινότητες και (ε) Γυναίκες στη διακυβέρνηση. 

Στο έργο συνεργάζονται το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου (Centre for Gender Studies) του Παντείου Πανεπιστημίου, το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (NTNU) και το Ινστιτούτο για το Φύλο, την Ισότητα και τη Διαφορά (Institute for Gender, Equality and Difference) του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας (RIKK). Στην Ελλάδα, το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου συνεργάζεται με την ΑΜΚΕ Κολεκτίβα Έρευνας και Εκπαίδευσης (REC) και την ΚοινΣΕπ «Στην Πρίζα».