- Εργαστήριο Σπουδών Φύλου - https://www.genderstudies.panteion.gr -

Πρόσκληση για την εναρκτήρια ολομέλεια του φετινού Συνεδρίου EuroMemo στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 στις 16:00

Το φετινό συνέδριο EuroMemo Group θα πραγματοποιηθεί υπό ειδικές συνθήκες λόγω του Covid-19. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να χωρίσουμε το πρόγραμμα για να σας δώσουμε την ευκαιρία να συνεισφέρετε στις ολομέλειες και στα εργαστήρια με μεγαλύτερη ευελιξία καθώς το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακά.

Το συνέδριο ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020 στις 4 μ.μ. με την εναρκτήρια ολομέλεια για το πολιτικό και οικονομικό κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σκιά του COVID-19: βαθιά κρίση, έλλειψη αλληλεγγύης και απειλή περαιτέρω αποσύνθεσης. Ακολουθεί το πρόγραμμα στα αγγλικά:

Κεντρική ομιλία Ι:ΤοΠολιτικό Κράτος της Ένωσης
Καθ. Claude Serfati (Αναπληρωτής Ερευνητής στο Institut de Recherche É Economique et Sociale, Ανώτερος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Versailles-Saint-Quentin)

Κεντρική Ομιλία II: Το Οικονομικό Κράτος της Ένωσης
Ευκλείδης Τσακαλώτος (Καθηγητής Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, και πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας)

Κεντρική Ομιλία III: Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της κρίσης του COVID-19: μια φεμινιστική προοπτική
Μαρία Καραμεσίνη (Καθηγήτρια Οικονομικών Εργασίας και Οικονομικών του Κράτους Πρόνοιας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Απαιτείται εγγραφή για συμμετοχή στη διαδικτυακή ολομέλεια. Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί, μπορείτε να το κάνετε μέσω E-mail (info@euromemo.eu [1]) έως τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 12:00 (μεσημέρι). Στη συνέχεια, θα λάβετε έναν κωδικό πρόσβασης για την ηλεκτρονική ολομέλεια. Η συμμετοχή σε κάθε σύνοδο ολομέλειας ή εργαστηρίου απαιτεί κωδικό πρόσβασης. Για να τον λάβετε, είναι υποχρεωτική η εγγραφή σε συνέδριο.