- Εργαστήριο Σπουδών Φύλου - https://www.genderstudies.panteion.gr -

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΛΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Την περασμένη εβδομάδα ομάδα εθελοντών φοιτητών και φοιτητριών του Παντείου Πανεπιστημίου πήρε τη πρωτοβουλία να συλλέξει είδη πρώτης ανάγκης για το Σύλλογο “Αγκαλιά” και τους κατοίκους της Μάνδρας, που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Απευθύνθηκαν δε και στους/στις καθηγητές/καθηγήτριες τους για να βοηθήσουν στην πρωτοβουλία τους. Η πρωτοβουλία που ελήφθη από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες έχει κατ’ αρχήν θετικό πρόσημο, αυτό της αλληλεγγύης που βεβαίως στηρίζουμε και μπράβο τους.

Όμως θέλησαν να βοηθήσουν μια οργάνωση η οποία βάλλει ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν οι ίδιες αν θα τεκνοποιήσουν ή όχι. Μία οργάνωση η οποία βάλλει ενάντια σε δικαιώματα που προστατεύει ο νόμος (δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση), κατοχυρωμένα στην ελληνική κοινωνία εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο αγωνίσθηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για την αυτονομία τους και για την διάθεση του σώματος τους όπως εκείνες νομίζουν και οι οργανώσεις που βάλλουν ενάντια στα δικαιώματα των γυναικών δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν την ηθική στήριξη μας.

Οι αλληλέγγυοι φοιτητές και φοιτήτριες μπορούν να απευθύνουν την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους της Μάνδρας και για τούτο θα έχουν τη στήριξη μας

Γεωργία Πετράκη
Αναπληρώτρια καθηγήτρια
Διευθύντρια Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής