- Εργαστήριο Σπουδών Φύλου - https://www.genderstudies.panteion.gr -

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Από τον πρόλογο της έκδοσης:

Η βία κατά των γυναικών συνιστά παγκόσμιο φαινόμενο, που απαντάται στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο όλων των κοινωνιών, ανεξάρτητα από το επίπεδο της ανάπτυξης, του πληθυσμού, του πολιτισμού ή της θρησκείας τους. Το ειδεχθές φαινόμενο της έμφυλης βίας, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που απειλεί διαρκώς όλες τις γυναίκες, διακυβεύοντας έτσι την ψυχική και την σωματική ακεραιότητά τους, την αξιοπρέπειά τους, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας μας συνολικά.
Ταυτόχρονα, η βία κατά των γυναικών, προσλαμβάνεται ως επιμέρους πτυχή των έμφυλων ανισοτήτων και ερμηνεύεται ως μια μορφή έκφρασης των αναχρονιστικών και στερεοτυπικών μηχανισμών υποτακτικής θέασης των γυναικών.
Η παρούσα έκδοση στοχεύει στην επικαιροποίηση και τον ανασχεδιασμό του Οδηγού παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και λειτουργίας των υποστηρικτικών δομών, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών του δικτύου δομών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, της διεύρυνσης της ομάδας στόχου και της εισαγωγής της εργασιακής συμβουλευτικής ως μιας ακόμη παρεχόμενης υπηρεσίας υποστήριξης, που προσφέρεται σε όλες τις δομές του δικτύου.

Στον  σύνδεσμο [1] μπορείτε να βρείτε τον οδηγό συμβουλευτικής για τη βία κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.