Ανθρώπινο Δυναμικό

Το Εργαστήριο διευθύνεται από την κ. Γεωργία Πετράκη, καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής.Το ερευνητικό της έργο και οι δημοσιεύσεις της πραγματεύονται θέματα κοινωνιολογίας της εργασίας, επαγγελματικών και κοινωνικών αναδιαρθρώσεων.

Στο ανθρώπινο δυναμικό του συγκαταλέγονται oι επιστημονικά υπεύθυνες/οι και οι  ερευνήτριες/ες των ερευνητικών προγραμμάτων που συντονίζει και υλοποιεί το Εργαστήριο.

Μαρία Στρατηγάκη

Η Μαρία Στρατηγάκη διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών από το Νοέμβριο του 2009 εώς τον Ιούλιο του 2012.

Eίναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και διετέλεσε Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου.

Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αθήνα και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο μάρκετινγκ και την κοινωνιολογία στο Παρίσι. Ήταν στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Μονάδα Ισότητας των Φύλων (1991-1999) και Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (1999-2002).

Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα σε θέματα φύλου και έχει συγγράψει βιβλία για τις ευρωπαϊκές πολιτικές ισότητας, την εργασία των γυναικών, το φύλο στην κοινωνική πολιτική και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.  Προσωπική ιστοσελίδα.