Ανθρώπινο Δυναμικό

Το Εργαστήριο διευθύνεται από την κ. Μαρία Καραμεσίνη, Καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας και της Κοινωνικής Πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Παντείου Πανεπιστημίου. Το Εργαστήριο διαθέτει το μέλος Ε.Τ.Ε.Π Παρασκευή Τουρή.

Στο ανθρώπινο δυναμικό του συγκαταλέγονται oι επιστημονικά υπεύθυνες/οι και οι  ερευνήτριες/ες των ερευνητικών προγραμμάτων που συντονίζει και υλοποιεί το Εργαστήριο.

Γεωργία Πετράκη

GeorgiaPetrakiΗ Γεωργία Πετράκη σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα (ΑΣΟΕΕ), και Κοινωνικές Επιστήμες στο Παρίσι, στην Ecole des Hautes Etudes En Sciences Sociales , με υποτροφία από το γαλλικό κράτος. Ανακηρύχθηκε διδάκτορας Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Παρίσι 7. Έχει συνεργασθεί με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και έχει δημοσιεύσει (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, 1996) το βιβλίο Κοινωνικοί Συσχετισμοί και Εργοδοτικές Πολιτικές Διαχείρισης και Ελέγχου της Εργασίας (1950-1993) ενώ πρόσφατα εκδόθηκε (Οκτώβριος 2002 στο Gutenberg) το διδακτορικό της με τίτλο Από το χωράφι στο εργοστάσιο: Η διαμόρφωση του βιομηχανικού προλεταριάτου στο σύγχρονο Λαύριο. Σήμερα είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Το ερευνητικό της έργο και οι δημοσιεύσεις της πραγματεύονται θέματα κοινωνιολογίας της εργασίας, επίσης ασχολείται επίσης με θέματα έμφυλης βίας και σύγχρονων φεμινιστικών κινημάτων. Διετέλεσε διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου το διάστημα 2015-2021.

Δείτε το βιογραφικό της