Ανθρώπινο Δυναμικό

Το Εργαστήριο διευθύνεται από την κ. Μαρία Καραμεσίνη, Καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας και της Κοινωνικής Πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Παντείου Πανεπιστημίου. Το Εργαστήριο διαθέτει το μέλος Ε.Τ.Ε.Π Παρασκευή Τουρή.

Στο ανθρώπινο δυναμικό του συγκαταλέγονται oι επιστημονικά υπεύθυνες/οι και οι  ερευνήτριες/ες των ερευνητικών προγραμμάτων που συντονίζει και υλοποιεί το Εργαστήριο.

Εύη Χατζηβαρνάβα

    Η κα Ε. Χατζηβαρνάβα έχει σπουδάσει κοινωνιολογία (Β.Α. και M.Phil) στο Πανεπιστήμιο του Κέντ Αγγλίας.  Υπήρξε Διευθύντρια του τομέα Έρευνας, Σχεδιασμού, Αξιολόγησης και Τεκμηρίωσης του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Ασχολήθηκε με θέματα οικογένειας και παιδιών τόσο ερευνητικά όσο και σε επίπεδο σχεδιασμού και αξιολόγησης προγραμμάτων. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα της εστιάζονται στις πολιτικές και στα προγράμματα στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας,  στις  οικογένειες που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και σε θέματα συνδυασμού της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, κυρίως σε ότι αφορά τις γονικές άδειες. Ιδιαιτέρως δε την ενδιαφέρει  η διάσταση του φύλου στις οικογενειακές πολιτικές. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά για τα πιο πάνω θέματα.

Είναι μέλος του διεθνούς δικτύου εμπειρογνωμόνων Πολιτικής και Έρευνας για τις Γονικές Άδειες, ενώ κατά το παρελθόν συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε επιτροπές εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα οικογενειακής πολιτικής. Είναι  επίσης μέλος του Δ.Σ. και  της επιστημονικής επιτροπής της Home-Start Ελλάς που ασχολείται με την υποστήριξη οικογενειών με μικρά παιδιά, από δε τον Οκτώβριο του 2011 είναι πρόεδρος του διεθνούς δικτύου “Home-Start Worldwide” που παρακολουθεί και στηρίζει την εφαρμογή προγραμμάτων Home-Start σε πάνω από 20 χώρες.

Δείτε τον κατάλογο δημοσιευσεων σε θέματα φύλου.