Ανθρώπινο Δυναμικό

Το Εργαστήριο διευθύνεται από την κ. Μαρία Καραμεσίνη, Καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας και της Κοινωνικής Πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Παντείου Πανεπιστημίου. Το Εργαστήριο διαθέτει το μέλος Ε.Τ.Ε.Π Παρασκευή Τουρή.

Στο ανθρώπινο δυναμικό του συγκαταλέγονται oι επιστημονικά υπεύθυνες/οι και οι  ερευνήτριες/ες των ερευνητικών προγραμμάτων που συντονίζει και υλοποιεί το Εργαστήριο.

Θωμαΐς Κάββουρα

Η Θωμαΐς Κάββουρα είναι Υπ. Διδακτόρισσα στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει στις Σπουδές Φύλου και συγκεκριμένα η Διδακτορική Διατριβή έχει τίτλο «Economic violence against women: an invisible form of domestic violence», με επιβλέπουσα την Αναπλ. Καθηγήτρια Μαρία Στρατηγάκη.

Έχει εργαστεί ως καταγραφέας στην Πιλοτική Καταγραφή Αστέγων στο δρόμο και σε δομές υποστήριξής του Δήμου Αθηναίων (Μάιος 2018) και ως εξωτερική συνεργάτιδα του ΕΚΚΕ στο ερευνητικό πρόγραμμα «Κοινωνικές αναπαραστάσεις, πεποιθήσεις και στερεότυπα για την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών στην Ελλάδα σήμερα» (2020-2021). Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Βοηθός Συντονίστρια στο πρόγραμμα «ProGender: a Digital Hub on Gender, the Covid-19 Crisis and its Aftermath» που χρηματοδοτείται από το EEA Grants και φορέας υλοποίησης είναι το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια, έχει παρουσιάσει και αρθρογραφεί για θέματα φύλου.

Δείτε το βιογραφικό της