Νέα & Ανακοινώσεις 20 Σεπτεμβρίου 2022 Εκτύπωση

«Γυναίκες, Φύλο, Πολιτική» – Νέο διαδικτυακό πρόγραμμα δια βίου μάθησης στο Πάντειο (ΚΕΔΙΒΙΜ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΦΥΛΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Ένα νέο διαδικτυακό πρόγραμμα δια βίου μάθησης θα αρχίσει τον Οκτώβριο 2022 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο: «Γυναίκες, Φύλο, Πολιτική»

Με εισηγήσεις και συζητήσεις με ερευνήτριες και πολιτικούς, με διαδραστικά debates και βιωματικά σεμινάρια από μια εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα (με αλφαβητική σειρά): Νέλλη Καμπούρη, Μανίνα Κακεπάκη, Άννα Καραμάνου, Βαγγέλη Κοσμάτος, Μαίρη Λεοντσίνη, Ναυσικά Μοσχοβάκου, Ανδριάνα Νικολούλια, Ματίνα Παπαγιαννοπούλου, Μαρία Ρεπούση, Δήμητρα Σαμίου και Μαρία Στρατηγάκη.

Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση γνώσεων και η εξοικείωση των νέων πολιτικών στελεχών με τον σεξισμό στον δημόσιο λόγο και την πολιτική ζωή, όπως επίσης και με τα μέτρα και τις πολιτικές που εφαρμόζονται διεθνώς για την ισόρροπη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στα κέντρα πολιτικής εξουσίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους και όσες επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με:

  • την ιστορική διαδρομή των πολιτικών δικαιωμάτων των γυναικών στην Ελλάδα,
  • τη σχέση του φύλου με το περιεχόμενο της ιδιότητας του πολίτη, της δημοκρατίας και των πολιτικών δικαιωμάτων
  • την πολιτική περιθωριοποίηση των γυναικών στις δομές πολιτικής εξουσίας (κοινοβούλιο, κυβέρνηση, τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστικά όργανα, πολιτικά κόμματα κ.λπ.).

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του έμφυλου χάσματος σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής ζωής, ως προτάγματος της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Στρατηγάκη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΙΒΙΜ όπου μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας.

Διάρκεια Προγράμματος:

Συνολικά 100 ώρες / Έως 4 μήνες

100 ώρες Εξ αποστάσεως (e-learning), εκ των οποίων: 69 ώρες ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ,19 ώρες ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ,12  ώρες ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Για θέματα σπουδών, εγγραφών ή για οποιαδήποτε άλλη απορία και διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλ. δ/νση αλληλογραφίας: politikikedivim@gmail.com

Περίοδος Μαθημάτων: 4 Οκτωβρίου 2022 – 29 Ιανουαρίου 2023

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 30/9/2022